Αρχική » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ » Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Ημερήσιο Γυμνάσιο κέδρου,  02- 04 – 2024

Η σχολική εκδρομή του Γυμνασίου Κέδρου ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για εμάς, καθώς μας έκανε να ξεφύγουμε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες και γνώσεις.

  Η ημέρα ξεκίνησε νωρίς, στις 7:00, με την αναχώρησή μας από τον Κέδρο. Η πρώτη μας στάση ήταν στο καφέ- εστιατόριο “Μακεδονία” στις 9:00, όπου απολαύσαμε ένα γρήγορο πρωινό πριν να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Φτάνοντας στην Αθήνα στις 11:30, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Μουσείο της Ακρόπολης. Θεωρείται διεθνώς ως ένα από τα πληρέστερα και πιο σύγχρονα μουσεία στο είδος του. Στηρίζεται σε υπερυψωμένους πυλώνες θεμελιωμένους ανάμεσα σε αρχαιότητες, ενώ σε πολλά σημεία τα δάπεδα είναι διαφανή αφήνοντας σε κοινή θέα θέσεις ανασκαφών. Φιλοξενεί σπουδαία ευρήματα σε 3 κύριες ενότητες: η πρώτη με αντικείμενα από τις πλαγιές του Ιερού Βράχου, η δεύτερη με συλλογές αντικειμένων από την Αρχαϊκή Εποχή της Αθήνας (7ος αι. π.Χ.-480 π.Χ.) και η τρίτη με εκθέματα από τις ανασκαφές και τις συντηρήσεις στα μνημεία της Ακρόπολης.

   Η ξενάγηση που ακολούθησε ήταν εντυπωσιακή. Μας πληροφόρησε για την ιστορία και την αρχιτεκτονική των αρχαίων μνημείων, ενώ μας προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά της χώρας μας. Επίσης ,να ευχαριστήσουμε την ξεναγό μας  για την κατάρτισή της και τον παραστατικό τρόπο με τον οποίο μας παρουσίαζε τα γεγονότα.   Μετά το μουσείο, απολαύσαμε ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα  προτού να κατευθυνθούμε προς τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά την πορεία μας προς τον προορισμό μας είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πύλη του αυτοκράτορα Ανδριανού , τις στήλες του Ολυμπίου Διός, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον εθνικό κήπο, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.  

Η επίσκεψή μας στη Βουλή ήταν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού κοινοβουλίου, κάτι που δεν είχαμε ζήσει ποτέ πριν. Η ξενάγηση μας παρείχε πολύτιμες πληροφορίες  για τη  δημοκρατική διαδικασία, το πολίτευμα της Ελλάδας και την ιστορία του κτιρίου. Επίσης, εντυπωσιακή ήταν η έκθεση με τους ζωγραφικούς πίνακες , πολύτιμα αντικείμενα και κειμήλια  από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

  Μετά τη Βουλή, είχαμε την ευκαιρία να  εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και να επισκεφθούμε τον μητροπολιτικό ναό Αθηνών, όπου ανάψαμε ένα κεράκι σε ένδειξη σεβασμού.

  Η μέρα ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στο Κέδρο στις 22:00, με μια ενδιάμεση στάση 30 λεπτών , όπου μοιραστήκαμε τις εντυπώσεις μας και τις αναμνήσεις από αυτήν την αξέχαστη εμπειρία.

  Η εκδρομή αυτή ήταν μια ευκαιρία  να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εξερευνήσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας και να αποκομίσουμε αξέχαστες αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν για πάντα.

   Να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές μας, κ. Τζουνάκου Μαρία, την κ. Καλούτσα Αγορίτσα και τον κ. Χαντζή Βασίλειο που μας κρατούσαν ενήμερους κατά την διάρκεια της εκδρομής, που μας συνόδευσαν και οργάνωσαν αυτή την υπέροχη και αξέχαστη εκπαιδευτική επίσκεψη!!!