Αρχική » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ » ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΛΑΠΠΑ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΛΑΠΠΑ

Την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας τον κύριο Σεραφείμ Λάππα, συγγραφέα των βιβλίων «Όλα θα πάνε καλά» και «Αν υπάρχει Παράδεισος» και να βιώσουμε την μοναδική εμπειρία της διά ζώσης επαφής μαζί του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν – ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας – οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κέδρου.

Αρχικά ο συγγραφέας μάς μίλησε για τη διαδικασία δημιουργίας ενός βιβλίου, εκκινώντας από την σύλληψη της ιδέας και καταλήγοντας στην έκδοσή του.  Μείναμε όλοι έκπληκτοι, όταν συνειδητοποιήσαμε πόσοι επαγγελματίες εμπλέκονται και εργάζονται, για να κρατήσουμε εμείς ένα βιβλίο στα χέρια μας!  Στη συνέχεια ο κύριος Λάππας απάντησε πρόθυμα  και με ειλικρίνεια στα ποικίλα ερωτήματα που του έθεσαν οι μικροί δημοσιογράφοι. Έπειτα δραματοποιήσαμε το κείμενο «Το μπουγέλο» που περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Αν υπάρχει Παράδεισος» και ασχοληθήκαμε με ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Ακολούθησε η παρουσίαση των ζωγραφικών έργων που φιλοτέχνησαν οι μαθητές μας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας καλλιτεχνικών του σχολείου μας, κυρίας Μαριόγλου Βερόνικας. Πηγή της έμπνευσης τους στάθηκαν τα κείμενα «Το σούρουπο» και η «Η ακρόαση» που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Όλα θα πάνε καλά».  Στη συνέχεια διαβάσαμε το κείμενο «Η έκθεση» και συζητήσαμε έννοιες όπως ο σεβασμός, η αποδοχή, η κατανόηση και η διαφορετικότητα.  Στο τέλος ο κύριος Λάππας  έκανε αφιέρωση και υπέγραψε τα δύο νεοαποκτηθέντα βιβλία που θα κοσμούν τη βιβλιοθήκη μας, που δεν είναι άλλα από τα «Όλα θα πάνε καλά» και «Αν υπάρχει Παράδεισος». Τον αποχαιρετήσαμε με ένα μικρό δώρο, για να θυμάται το χωριό μας – το βιβλίο «Τραγούδια- Λαογραφία- Παράδοση του Κέδρου Καρδίτσας και περιοχής»  και το cd «Παραδοσιακά τραγούδια Κέδρου»  – δωρεά του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Κέδρου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Σας ευχαριστούμε πολύ, κύριε Λάππα,  για τον χρόνο που μας αφιερώσατε και την διάθεση σας να μοιραστείτε μαζί μας  τόσο στοιχεία του εαυτού σας απαντώντας με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις μας! Σας περιμένουμε ξανά στο σχολείο μας!  Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδα τα βιβλία σας!

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ