Αρχική » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ » ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου σε συναπτές συναντήσεις που έλαβαν χώρα στον χώρο του σχολείου μας, τρεις μαθητές της Α΄ Γυμνασίου συμμετείχαν – με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους- στη διδακτορική έρευνα που εκπονεί η donungxxx κυρία Κυριακή Τσιτσιπά, φιλόλογος Ειδικής Αγωγής και Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Α.Π.Θ. με εποπτεύουσα την κυρία Ιωάννα Τάλλη, επίκουρη καθηγήτρια του ίδιου τμήματος. Στη διδακτορική διατριβή με τίτλο «Η παραγωγή γραπτού λόγου σε ελληνόφωνους μαθητές Γυμνασίου με Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή και Αναπτυξιακή Δυσλεξία: Συγκριτική μελέτη και ταυτόχρονη διερεύνηση του ρόλου των δεξιοτήτων προφορικού λόγου, των δεξιοτήτων μεταγραφής και της εργαζόμενης μνήμης» συμμετέχουν παιδιά τυπικής ανάπτυξης χωρίς διαπιστωμένες μαθησιακές δυσκολίες,  τα οποία και λειτουργούν ως ομάδα ελέγχου. Οι συμμετέχοντες μαθητές υποβάλλονται σε δοκιμασίες που αξιολογούν ποικίλες γλωσσικές και γνωστικές δεξιότητες, όπως η ορθογραφημένη γραφή, η παραγωγή γραπτού λόγου κ.ά.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Τσιτσιπά και Τάλλη που συμπεριέλαβαν το σχολείο μας στην έρευνά τους και έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές μας να λάβουν μέρος στο έγκριτο έργο τους! Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε και στο μέλλον μαζί τους!