Αρχική » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ » 1Οη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2023-2024

1Οη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2023-2024

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στο Γυμνάσιο Κέδρου γιορτάστηκε η 10Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ» προκειμένου να αναδειχθεί η 168สล็อต θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

    Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας,πραγματοποιήθηκαν  οι ακόλουθες αθλητικέςδράσεις/δραστηριότητες:

   Αρχικά ένας μαθητής του Σχολείου υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Αναστασόπουλου Ιωάννη διάβασε τον όρκο των αθλητών των Ολυμπιακών αγώνων ,για να μυηθούν όλοι οι μαθητές στο πνεύμα των ιδεωδών του Αθλητισμού που διέπουν κάθε αθλητική διοργάνωση.

 “Στο όνομα όλων των αγωνιζομένων, υπόσχομαι ότι θα λάβουμε μέρος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σεβόμενοι και ακολουθώντας τους κανόνες οι οποίοι τους διέπουν, μέσα στο αληθινόπνεύμα της ευγενούς άμιλλας, για τη δόξα του αθλητισμού και την τιμή των ομάδων μας”.

Στη συνέχεια οι μαθητές με την εποπτεία και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών στο προαύλιο του Σχολείου , το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον συμμετείχαν στις εξής δραστηριότητες: βάδην, αγώνες δρόμου, πάλη, σκυταλοδρομία, μπάσκετ, βόλεϊ.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και δημιουργική για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς   που συμμετείχαν με χαρά και ομαδική συνεργατική διάθεση σε όλες τις δραστηριότητες.