Αρχική » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ » ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΜΟΚΟΒΟ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΜΟΚΟΒΟ

Διδακτική επίσκεψη. (Στο πλαίσιο των μαθημάτων : Γεωγραφίας, Εργαστηρίων δεξιοτήτων).

Ημ. Γυμνάσιο Κέδρου. Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024

———————————————————————————————————————

   Η σχολική εκδρομή του Γυμνασίου Κέδρου (8:00 – 13:00) στην τοποθεσία Σμόκοβο ήταν μια μοναδική εμπειρία γεμάτη εντυπώσεις και ανακαλύψεις. Ξεκινώντας από τα Ιαματικά Λουτρά, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε ένα περιβάλλον απόλυτης φυσικής ομορφιάς και θεραπευτικών ιδιοτήτων.

   Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε το γραφικό χωριό Λουτροπηγή, έναν πραγματικό κρυμμένο θησαυρό που αναδεικνύει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της περιοχής. Μετά από αυτόν τον περιπετειώδες περίπατο, απολαύσαμε μια εξαιρετική γευστική εμπειρία σε ένα υπέροχο εστιατόριο στην καρδιά της περιοχής, με θέα τη λίμνη, τη Δροσοσταλιά, όπου μας πρόσφεραν τοπικά εδέσματα και παραδοσιακές γεύσεις που ικανοποίησαν κάθε ουρανίσκο.

   Τέλος, καταλήξαμε στη λίμνη Σμοκόβου, θαυμάζοντας το εντυπωσιακό φράγμα που δημιουργεί μια εικόνα γαλήνιας ομορφιάς και αρμονίας με τη φύση. Η εκδρομή αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση και την παράδοση της περιοχής, αλλά και να δημιουργήσουμε αξέχαστες αναμνήσεις μαζί.

   Θέλουμε θερμά να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς μας, την κ. Τζουνάκου Μαρία, τον κ. Ακρίβο Βασίλη, την κ. Καλούτσα Αγορίτσα τον κ. Αναστασόπουλο Γιάννη  και την κ. Τζιμούρτου Σταυρούλα για την οργάνωση αυτής της υπέροχης εκδρομής. Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον δήμο Σοφάδων, που μας παρείχε όχι μόνο το λεωφορείο με τις μετακινήσεις αλλά και τις αναλυτικές πληροφορίες για κάθε περιοχή, που βοήθησαν στην εμπειρία μας!

ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ