Αρχική » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι το σχολείο μας μετά από αίτησή μας επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής-ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis σε respect55 σχολεία κοινωνικά ευπαθών περιοχών, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται από το 2012 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (σχετική απόφαση με αρ. πρωτεισ. Υ.ΠΑΙ.Θ.Α 107670/ΓΔ4/27-09-2023). Η έναρξή του στοσχολείομας θα πραγματοποιηθεί στις 25/10/2023 και η σίτιση θα διαρκέσει έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Το Πρόγραμμα προσφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου πακέτα τροφίμων που θα καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες σε δεκατιανό για διάστημα 15 ημερών, ενώ ταυτόχρονα προωθεί υγιεινές διατροφικές συνήθειες στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Τα διαιτολόγια σχεδιάζονται με γνώμονα τις διατροφικές ανάγκες τωνμαθητών/τριών και τις αρχές της υγιεινής διατροφής.